Selecteer een pagina

De scheepvaartindustrie is een ontzettend productieve sector met uiteenlopende werkmogelijkheden. Heb jij maritieme ervaring of ben je nieuw in de scheepvaart maar denk je dat je iets toe te voegen hebt aan de industrie? De sector biedt een grote diversiteit aan functies en er is voor elk vaardigheidsniveau wat wils. Voor degenen die zich niet op hun gemak voelen op zee, zijn er overigens ook veel banen beschikbaar aan land. Hier volgen enkele redenen waarom werken in de scheepvaart werkvoldoening kan brengen en we nemen een kijkje naar de meer gevarieerde vakgebieden die van belang zijn in de scheepvaart.

Werken in internationale handel is uitdagend en divers 

Je zou het wellicht niet meteen denken, maar het is toch echt zo: de scheepvaartindustrie is bijna de enige reden voor het succes van veel bedrijven over de hele wereld! De internationale handel heeft de betrekkingen in vele landen ten goede veranderd en het is een sleutelfactor gebleken voor het economisch succes, de sociale normen en de politieke standpunten van vele landen in de wereld. Het is de scheepvaart die een revolutie teweegbracht in de manier waarop landen met elkaar omgaan, wat ertoe heeft geleid dat de betrekkingen zijn verbeterd en de allianties zijn versterkt.

Dit betekent dat je in een industrie komt te werken waarbij je te maken hebt met talloze processen op het gebied van internationale handel, wat verscheidene mogelijkheden biedt om jezelf te ontplooien in diverse arbeidsmarkten en verschillende werkgevers. Bovendien sta je in de scheepvaartindustrie vaak in contact met mensen, producten en diensten van over de hele wereld, wat een uitstekende kans is om je horizon te verbreden en kennis te maken met een wereldperspectief. Door te kiezen voor kwaliteit en toewijding in de industrie, zoals wanneer je komt te werken bij Broekman Logistics, kun je een verschil maken in de wereld!

Werk voor vele soorten vaardigheden en werkervaringen

Door een innovatieve en lonende carrière in de internationale scheepvaart te overwegen, zul je al gauw merken dat er een grote diversiteit aan werkgelegenheid is. De scheepvaartindustrie biedt namelijk honderden soorten banen. Door te kiezen voor het maken van wereldwijde impact in deze belangrijke moderne industrie, zul je ongetwijfeld een baan vinden die past bij jouw vaardigheden en waarmee je kunt uitblinken en doorgroeien in jouw carrière. 

Zo kun je onder meer komen werken in de scheepvaart, maritieme logistiek, verkoop, vrachtvoertechnologieën, opslag, administratie, luchtvrachtexpeditie, spoorvrachtexpeditie of als terminaloperator. De scheepvaartindustrie heeft vele soorten mensen met verschillende vaardigheden en werkervaring nodig, wat betekent dat er vele richtingen zijn die je kunt inslaan!