Selecteer een pagina

Solliciteren met je juiste outfit

Zodra je klaar bent met je studie is het zaak om zo snel mogelijk een baan te vinden. Het liefst ook direct het werk dat je leuk vindt. Wellicht heb je al meerdere keren in een interessant bedrijf mogen rondsnuffelen tijdens je opleiding door middel van het lopen van een stage. Afhankelijk van de studie die je gevolgd hebt, is het je misschien opgevallen dat de mensen in het bedrijf zich op een bepaalde manier kleden, een soort van onbeschreven dresscode. Sommige banen lenen zich ervoor om zeer netjes voor de dag te komen, op andere werkplekken zijn de collega’s wellicht weer wat meer casual gekleed. Bij offshore werken heb je zelfs niet ééns te maken met collega’s en zolang je geen video gesprek hebt kun je zelfs in je pyjama werken.

Op zoek naar de onbeschreven dresscode

Ga je solliciteren naar een functie in een bepaald bedrijf dan is het best handig als je al een klein beetje af weet van deze onbeschreven dresscode. Je maakt nou eenmaal een betere indruk als je goed en passend gekleed bent. Neem deze tip zeker mee in de voorbereidingen op sollicitatiegesprek! Goed gekleed zijn geeft niet alleen een goede eerste indruk maar geeft jou als persoon ook meer zelfvertrouwen. Het is dus zeker de moeite waard om wat aandacht te besteden aan de kleding die je draagt.

Hekel aan shoppen? Het kan ook anders!

Wellicht heb je weinig tijd en zin om te gaan shoppen. Nou wees gerust en zijn vele mannen die hier niet echt op zitten te wachten. Daarom zijn er prachtige online shops ontwikkeld. Eén van die winkels is bijvoorbeeld Overhemden.com. Via de site kun je precies je maat berekenen en heb je binnen enkele minuten een overhemd besteld dat perfect past bij de gelegenheid waarvoor jij deze zocht.

Casual of zakelijk

Uiteraard weet je inmiddels of je een zakelijk hemd zoekt of een meer casual uitstraling wilt hebben. Vooral bij het bepalen van de boordmaat is dit belangrijk. Draag je jouw overhemd met stropdas? Dan dient het boord zeker niet te strak te zitten. Anders loop je rood aan tijdens je werk. Draag je de bovenste knoopjes los, dan is boordmaat niet zo belangrijk en kun je een strakkere boord kiezen zodat ook de rest van het overhemd wat strakker om je lichaam valt. De collectie van het overhemdenmerk Casa Moda bevat een zeer groot aantal overhemden in diverse kleuren en pasvormen. Waarmee het één van de grootste overhemden leverancier in Europa is. Neem eens een kijkje op de website van overhemden.com en kies jouw perfecte overhemd uit!