•   De Bron voor Offshore Jobs


Offshore Werken

Eén ding is zeker: Offshore werken... je houd er van of niet! En het voordeel hiervan is dat dit iets is waar je in zeer korte tijd achter zult komen als je gestationeerd wordt op een Rig. De meesten die Offshore zijn gaan werken waren er gek op vanaf dag 1. Geen enkele baan waar ook ter wereld kan er tegen op. Als je instelling goed is, als je de humor van alles in kunt zien, niet bang bent voor vies en zwaar werk, flexibel ingesteld bent, dan is dit de baan waar jij precies in past. Zit je liever elke avond voor de buis gekluisterd, wordt je al moe als je een ander ziet werken en ga je liefst vroeg naar je warme bed, blijf dan waar je nu zit... dan is Offshore Werk niets voor jou.

Entry Level banen in de Offshore Olie & Gas Industrie

Als je momenteel een baan zonder veel uitzicht hebt en gemotiveerd bent om offshore te gaan werken, dan wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk beginnen. Maar soms, hoe goed je ook probeert, kom je niet aan de bak. Bij elke sollicitatie krijg je hetzelfde antwoord "Sorry geen ervaring". Al ben je de beste lasser, schilder, steigerbouwer die er is, al ben je nog zo gemotiveerd om als Roughneck of Roustabout te gaan werken en wil je je volledig inzetten en keihard werken, soms krijg je elke keer weer "Nee" als antwoord.

Wat moet je dan doen om toch aan offshore werk te komen? Hier zijn meerdere oplossingen voor. De makkelijkste optie is om via een vriend, kennis of familielid geïntroduceerd te worden, zo'n "kruiwagen" heeft altijd wel z'n voordelen alleen moet je er wel voor zorgen dat je jou introduce niet op een later moment teleursteld door je werk niet, of niet goed, uit te voeren. Want dit schaad ook zijn/haar reputatie.

Een andere oplossing is door te gaan solliciteren bij bedrijven die Onshore werken. Jazeker, er wordt ook aan land olie en gas gewonnen, en ook daar werken de roustabouts, roughnecks, welders en ga zo maar door. Dezelfde functies gelden onshore evengoed als offshore. Als je maanden of zelfs jaren ervaring opdoet op een onshore olie veld, is je stap naar een offshore baan een stuk makkelijker te maken. Daarbij komt dat de onshore recruiter vaak kan assisteren om jou te verwijzen naar een goede contactpersoon offshore.

Onshore Olieraffinaderijen

Dan is het nog mogelijk om als rookie binnen te komen bij de Olieraffinaderijen. Dit is een kleinere kans voor sommige onder ons, omdat hier de functies niet echt overeenkomen met de banen die Onshore en/of Offshore gelden. Een Olieraffinaderij heeft bijvoorbeeld weinig aan een steigerbouwer, driller, derrickhand etc. Dit zijn echt de banen die alleen on- en offshore gelden. Maar als je binnen kan komen bij een Olieraffinaderij voor een Entry Level baan (vaten dichten, heftruck chauffeur, lasser, etc) ook dan kun je, na het opdoen van voldoende ervaring, voor diezelfde raffinaderij offshore te werk gesteld worden door intern te solliciteren.Als laatste optie kun je er nog voor kiezen om te gaan werken voor een inspectiebedrijf. Denk hierbij aan ondernemingen zoals SGS of Inspectorate die jou kunnen inhuren als Surveyor. De taak van een Surveyor is het nemen van olie en/of chemie samples aan boord van schepen (zoals Olietankers, LPG Gasschepen en/of Chemieschepen), vrachtwagens, goederentreinen en van Shoretanks en/of Olieraffinaderijen. Door hier ervaring op te doen, mensen te leren kennen aan boord van Olietankers en op Shoretank Terminals etc, kun je uiteindelijk offshore terecht komen.

Als je offshore wilt gaan werken, dan moet je elke mogelijkheid bekijken om dichter in de buurt te komen van je doel: een offshore baan krijgen. Hoe je daar komt zonder ervaring en achtergrond is aan jou. Wij hebben op deze website de informatie gegeven wat Offshore Werken inhoud, welke banen en vacatures er zoal zijn, hoe de salarissen liggen en wat je kunt doen om aan het werk te gaan in deze Offshore Olie & Gas Industrie. Nu ligt het aan jou... wat je er van gaat maken.

Wij wensen je in ieder geval veel succes toe.

OlieplatformOffshore-Recruiter.co.uk: Alleen als je echt Offshore aan het Werk wilt!