•   De Bron voor Offshore Jobs


Offshore Functies & Salaris

Floorhand

Verantwoordelijkheden bestaan o.a. uit onderhoudswerkzaamheden, het helpen mixen van de "mud" voor de boorwerkzaamheden, het mixen van chemicaliën en het assisteren van de crew. Dit noemen we ookwel een junior positie waarbij de floorhand moet leren werken in een team. In deze functie werk je hard, je doet zwaar werk en maakt lange uren. Eén van de voordelen als floorhand is dat je in diverse teams kunt worden ingezet. Hierdoor leer hij alle kneepjes van het vak in diverse functies waardoor hij snel door kan groeien binnen de crew. In den beginne verdient een Floorhand EUR € 35.000 basis salaris per jaar.

Derrickman

In deze functie zit je direct onder de Driller functie. Hierdoor ben je dan ook het hulpje van de Driller m.b.t. apparatuur onderhoud, pompen en "mud" systemen. Daarnaast moet je op grote hoogtes kunnen werken bovenin de derricktoren (deze staat zo'n 25 tot 27 meter bovenop het platform). De Derrickman voert, met een veiligheidsharnas aan en het gebruik van klimmiddelen, zijn taken uit zoals het begeleiden van de boorpijp. Overige werkzaamheden bestaan uit het assisteren van de Mud Engineer met het controleren van de dichtheid van "mud" (modder) en het handhaven van de viscositeit. De Derrickman werkt veelal lange dagen en in alle weersomstandigheden. In relatie tot de vaardigheden, fysieke inzet en de hoeveelheid gevaar, heeft een Derrickman de meest uitdagende en zware baan van de hele Rig Crew. Het startsalaris zit rond de $ 75.000 / EUR € 55.000 per jaar. Het salaris van de Derrickman kan verder oplopen tot EUR € 82.000 afhankelijk van zijn leeftijd en ervaring.

Crane Operator / Assistant Crane Operator

De Crane Operator, een veel gewenste baan, is verantwoordelijk voor alle werkzaamheden zoals bevoorrading vanaf schepen alsmede kraanwerkzaamheden op het platform zelf. Hij heeft de supervisie over de Roustabouts en de Crane Assistents. De kranen worden gebruikt om het platform te bevoorraden van boorpijpen, rig apparatuur, gietstukken, voedsel enzovoort. De Crane Operator tilt deze items van boten en schepen voorzichtig op het rig olieplatform. Daarnaast dient hij de "Rig Floor" te voorzien van hefwerkzaamheden en/of het aangeven van boorpijpen en dergelijke. In deze functie dient men snelle reflexen te hebben, hele goede ogen en inzicht in diepte en afstand. Overige taken voor de Crane Operator bestaan uit schilderwerkzaamheden, reiniging en onderhoudswerkzaamheden op het platform. Het inkomen van een Crane Operator varieert vanaf US $ 60.000 / EUR € 44.500 en hoger per jaar.

Radio Operators

Dit is een zeer uitgebreide functie die, ondanks de naam, meer inhoud dan alleen de radiocommunicatie in de gaten houden. De taken van Radio Operator bestaan uit het bijhouden van logboeken (timesheets) van zowel aanwezig danwel vertrekkend personeel op de Rig zowel gedurende dag- als de nachtdienst. Je onderhoud contacten met de luchthaven en vooral ook met de helicopters die af en aan vliegen. Je houd inkomende gesprekken in de gaten, het checken van noodoproepen, en je houd de weersomstandigheden bij. Verder zijn onderhoud van de radio apparatuur en materialen enige neventaken voor de Radio Operator. In de basis werk je in shifts van 12 uur per dag (dit kunnen dag- en/of nachtdiensten zijn) in rotatie van 2 weken op / 2 weken af. Afhankelijk van zijn ervaring verdient de Radio Operator zo'n US $ 60.000 / EUR € 44.500 per jaar.

Motorman

Een Motorman maakt deel uit van de crew welke verantwoordelijk is voor het onderhoud van de Rig motoren en transmissies. Waar de andere crew reparaties uitvoert, is de Motorman vooral bezig met preventief onderhoud en kleine reparaties. Naast zijn verantwoordelijkheid voor de motoren, werkt hij ook aan het assembleren van pomp apparatuur, het vervangen van boorpijpen, boorstem en boorstiften. De Motorman bevestigd pompen en slangen aan het spruitstuk, assisteert bij en/of de bediening van Drilling Mud Systemen etc. De Motorman is veelal "allround" arbeider m.b.t. alle hydraulica, pompsystemen en diesel motoren. Naast zijn eigen werkzaamheden is de Motorman supervisor van de Floorhands. Het salaris van de Motorman ligt rond de US $ 65.000 / EUR € 48.500

Pumpman

Deze functie kan ook uitgevoerd worden door de Assistent Derrickman. Zijn voornaamste taken voert hij uit in de "Mud Pump Room". Daarnaast kan de Pumpman, indien nodig, ingezet worden op de boorlocatie (drilling floor) in de positie van Roughneck. De Pumpman is daarom enigzins allround inzetbaar. Een Pumpman positie is geen Entry Level baan, doch anderzijds heeft hij ook geen qualificaties of vooropleiding nodig om deze taken uit te voeren op het Rig. Het salaris is om en nabij de US $ 55.000 / EUR € 40.500 per jaar.

[-] Terug naar de eerste pagina Functies & Salarissen Offshore
[+] Klik hier om meer te lezen over Offshore Functieomschrijvingen

Drilling RigOffshore-Recruiter.co.uk: Alleen als je echt Offshore aan het Werk wilt!