•   De Bron voor Offshore Jobs






Functies & Salarissen Offshore

Algemeen Roustabout

De roustabout arbeider is een ongeschoolde arbeider (Entry Level). Hij voert voornamelijk lichamelijk zware werkzaamheden uit op een booreiland. Ze worden vooral ingezet voor het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden, zwaar til-, schouw- en trekwerkzaamheden en het opruimen van de werkplekken. De roustabout met ervaring en/of enige scholing kan en mag ook ingezet worden voor het gebruik van basis machines en apparatuur. Een basissalaris voor de ongeschoolde General Roustabout ligt rond de US $ 25.000 / EUR € 18.500 per jaar. Na meer ervaring, en certificering kan de Roustabout opklimmen naar Roughneck.

Onderhouds Roustabout

Deze arbeider (Entry Level) houd de conditie van het deck schoon, zorgt er voor dat alles opgeruimd is, voert kleine reparaties uit t.g.v. het onderhoud zodat er geen ongelukken gebeuren (Safety First). Hij wordt daarnaast ingezet als schilder onder supervisie van de Painter. Een basissalaris voor een Maintenance Roustabout ligt rond de US $ 43.000 / EUR € 31.000 per jaar.

Roughneck

Dit is een functie voor de lichtbekwame arbeider (Entry Level). De roughneck krijgt alles voor zijn kiezen, van zware tilwerkzaamheden tot het verbinden van de pijp naar de olieputten. Maar het kan zelfs zo zijn dat hij de verantwoording krijgt om 's ochtends te zorgen voor de koffie op de werkplekken. De Roughneck voert alle werkzaamheden uit waar zijn collega's in hogere rangen geen tijd voor hebben. Vanuit de positie als Roughtneck kan men doorgroeien naar Toolpusher, Painter, Floorhand of Derrickman. Een Roughneck verdient zo'n US $ 48.500 / EUR € 35.000 per jaar.

Toolpusher

De Toolpusher heeft veel verschillende werkzaamheden. Van licht administratief werk, het werken als afdelingshoofd, tot het rapporteren aan de Master of Installation Manager. Hij verzorgt daarnaast alle benodigde gereedschappen, apparatuur en bevoorrading van het platform (the Rig). Een Toolpusher is vaak onderaan de ladder begonnen (roustabout) en heeft zichzelf omhoog gewerkt na het opdoen van arbeidservaring. Een Toolpusher verdient zo'n EUR € 45.000 per jaar, ervaren Toolpushers kunnen tot EUR € 80.000 per jaar verdienen.

Painters

Deze functie bestaat voornamelijk uit de verantwoording het olieplatform in topconditie te houden. Aangezien alle stoffen op zee (zout water, olie, zand etc) zorgen voor corrosie. De painter (schilder) werkt op verschillende hoogtes. Hij werkt veelal nauw samen met assistenten (roustabouts) en steigerbouwers (scaffolders). De painter heeft een wat gevaarlijke functie waarbij hij regelmatig op grote hoogtes, hangend in een harnas, moet werken. Een Painter verdient zo'n EUR € 43.000 per jaar.

Driller / Assistant Driller

De Driller zijn taak is het zorgen dat de pertroleum uit de aarde gehaald word. Hij zorgt voor steekproeven en neemt monsters van de olie t.g.v. tests. Hij heeft de supervisie van alle booractiviteiten die uitgevoerd worden door de crew, waarbij de Driller verantwoordelijk is voor de efficiënte uitvoering van de werkzaamheden op de boorlocatie. Een Driller heeft veelal jarenlange ervaring waarbij hij rapporteert aan de Rig Manager. Een functie als Driller wordt opgebouwd na ervaring als Roughneck en Derrickman. In die eerste instantie is hij Driller Assistent, waarna hij langzamerhand de functie als Driller betreed. Het salaris van een Driller begint vanaf EUR € 63.500.

[+] Klik hier voor het vervolg Functieomschrijvingen en Offshore Salaris

tugboat



Offshore-Recruiter.co.uk: Alleen als je echt Offshore aan het Werk wilt!