•   De Bron voor Offshore Jobs


Functie Omschrijvingen

Scaffolder

De Scaffolder bouwd steigers en breekt deze ook weer af zodra de constructie en/of schilderwerkzaamheden voltooid zijn. Op een olie platform kan het voorkomen dat steigers niet alleen omhoog opgezet worden, maar ook zwevend naast en/of zelfs onder het Rig (onder het platform zwevend boven het zeewater). Als Scaffolder volg je strikte regels t.g.v. de veiligheid. Het is een zware taak welke soms zelfs in weer en wind uitgevoerd moeten worden. Goede hand oog coördinatie is erg belangrijk net als een goede lichamelijke conditie. Scaffolders werken hard maar houden steeds de veiligheid in de gaten. De ervaren Scaffolder verdient een basissalaris rond de EUR € 30.000 per jaar.

Koks & Bakkers

Dagelijks bereiden de koks en bakkers voor al het personeel op het platform vele maaltijden van hoge kwaliteit. Het humeur en de energie van de werklui hangt nauw samen met goed eten. Aangezien de meeste arbeiders op een Rig in diensten van 12 uur op, 12 uur af werken, is het belangrijk dat ze goed eten. De koks en bakkers op het olieplatform staan dan ook elke dag weer voor de taak een goede maaltijd te bereiden, soms nog beter als in een luxe restaurant. Het salaris voor de koks op een Rig ligt rond de US $ 60.000 / EUR € 44.500 per jaar. Bakkers zitten iets lager in salaris maar het ontloopt elkaar niet veel.

Rig Mechanic

De Mechanic voor routine onderhoudswerkzaamheden uit, vaak preventief om er voor te zorgen dat de machines en apparatuur goed blijven functioneren. Op basis van een checklist controleert de Mechanic motoren, hydraulica, systemen, het aanvullen van benodigde vloeistoffen/olie, vervangen van filters en overige onderhoudstaken. Hij werkt veelal alleen of met een assistent. De Mechanic vind zichzelf in nauwe locaties, maar ook op grote hoogtes zoals op daken, ladders, torens, in de mast en/of juist in smalle kruipruimtes. Een Rig Mechanic verdient US $ 47.000 / EUR € 34.900 per jaar. In het geval van meer ervaring en/of de verantwoording (supervisor position) voor een "Assistent Mechanic" zal de Rig Mechanic meer verdienen (ook wel Senior Mechanic genaamd).

Rig Electrician

Een Electrician op het booreiland installeert, onderhoud, lost problemen op en voert tests uit. Daarnaast repareert hij elektrische en elektronische apparatuur en systemen aan boord van het Rig. De Rig Electrician kan ook werken aan bijvoorbeeld electrische transmissies en distributie apparatuur. Voor alle uitgevoerde werkzaamheden dient hij een log bij te houden en deze te overleggen aan zijn superieuren. Als Rig Electrician verdient men ongeveer US $ 55.000 / EUR € 41.000 per jaar afhankelijk van opleiding en ervaring.

Engineer

Engineersfuncties zijn er genoeg op een Rig. Drilling Engineers, Pump Engineers, Chief Engineers, Electrical Engineers, Field Engineers, Mud Engineers, Pipeline Engineers, Petroleum Engineers om er maar een paar te noemen. Het werk van de Engineer en zijn taken verschillende uiteraard per functie alsmede de werkvloer waar de desbetreffende Engineer gestationeerd is. Voor elke Engineer geld een ander salaris. Afhankelijk van de taken die een Engineer uitvoert, verdienen ze vanaf US $ 57.500 / EUR € 42.500 tot wel US $ 90.000 / EUR € 66.500 (en hoger) per jaar afhankelijk van de functie, ervaring en opleiding. Er zijn Senior functies waarmee de Engineer EUR € 147.600 per jaar verdient.

Rigger

Een Rigger is de persoon op een Rig die verantwoordelijk is voor het verplaatsen van extreem grote, danwel hele zware objecten (zoals bijvoorbeeld ook het Rig zelf). De Rigger heeft zich gespecialiseerd in deze taak welke niet uitgevoerd kan worden volgens de normale methodes daar de objecten soms wel duizenden kilo's zwaar zijn. Hiervoor gebruikt hij speciale apparatuur welke gemaakt is om objecten op te tillen. Aangezien dit werk een specialisatie is, wordt het in de regel alleen aangeleerd in de praktijk (stage) doordat de ervaren Rigger de trainee leert hoe te handelen en wat te doen. Riggers werken in teams waarbij de samenwerking erg belangrijk is aangezien het vaak gevaarlijk werk is waarbij men moet kunnen vertrouwen op zijn collega's. De ervaren Rigger verdient offshore vanaf zo'n EUR € 53.000 per jaar.

[-] Terug naar de eerste pagina Functies & Salarissen Offshore
[+] Ga naar de laatste pagina over Offshore Banen & Posities

drilling crewOffshore-Recruiter.co.uk: Alleen als je echt Offshore aan het Werk wilt!