•   De Bron voor Offshore Jobs


Het Leven op een Offshore Olieplatform

Heb je ooit het gevoel gehad om een echt uitdagende baan te vinden? Een baan die goed betaald, een regelrecht avontuur is, dagelijks nieuwe uitdagingen heeft, waar je kunt groeien en een baan waar je maar 6 maanden per jaar hoeft te werken? Dan is Offshore Werken op een Booreiland iets voor jou!Als jij bereid bent te gaan waar het werk is, en te werken zo hard en zo goed als je kunt. Als je spanning zoekt, en echte afwisseling in je leven en je werk. Met mogelijkheden tot Internationaal werken en reizen... Zeg dan gedag tegen de dagelijkse files, je 9 tot 5 baantje op een stoffig kantoor, week in week uit dezelfde sleur, met maar 6 weken vakantie per jaar. Offshore Werken... is jou nieuwe uitdaging!

Met een Helicopter naar je werk

Om te beginnen ga je met de taxi naar het werk, en niet zo maar een taxi, nee jou werkgever laat je ophalen per helicopter en vliegt jou naar het booreiland toe. En werk je Internationaal, dan wordt de vlucht van Nederland naar waar ook ter wereld geregeld voor je. Eenmaal op het platform is het jou taak dat te doen waar je goed in bent. Je werkt 14 tot 21 dagen lang, 12 uur per dag - elke dag.

Je geniet dagelijks van 4 maaltijden, klaargemaakt door de beste koks en catering bedrijven. Eet zo veel je wilt en zoveel je nodig hebt, want je kunt alle energie gebruiken tijdens je werk. Het werken op een Rig is keihard, met een berg verantwoordelijkheden, gevaren om je heen en elke dag stress. Let wel dat het werk niet stil mag liggen, elke minuut dat het Rig niet vol draait kost miljoenen.

Op het Rig geniet je, naast je uitdagende baan en super salaris, van DVD films, Internet toegang, digitale televisie via satelliet, sport & fitness apperatuur, sauna, jacuzzie, biljart en ping pong tafels. Popcorn en films starten na elke 12 uurs shift! (12 uur shift = een "tower").

Je werkt met vele mensen, met diverse achtergronden en culturen. Je hebt de mogelijkheden om jezelf te trainen en vele vaardigheden te leren (cross training) waardoor je snel kunt groeien en hogerop kunt klimmen. Je werkt met de beste apparaturen, gereedschappen en systemen. Als offshore arbeider kom je niets te kort.

De accomodatie varieert, net als de salarissen, van bedrijf tot bedrijf, van locatie tot locatie en van de ene Rig tot de andere. Eén ding is wel zeker, en dat zijn de kosten. Het kost jou namelijk niets! Je betaald niets voor de accomodatie, de facilliteiten en de dagelijkse maaltijden.

Aan Boord van het Olieplatform

Eten, drinken, onderkomen en ontspanning zijn dingen die door je werkgever geregeld worden. En of je nu terecht komt op een gloednieuwe Rig, of gestationeerd wordt op een oude roestbak. Het enige wat telt is dat je meer ervaring op doet, en met meer ervaring door gaat naar je nieuwe project, een nieuwe locatie en met een hoger inkomen.

Zo kun je aan boord komen als "worm" (green hand) en opklimmen naar lasser, las-inspecteur, kraanmachinist, onderhoudsvoorman en eindigen als bijvoorbeeld kraansuperintendent met de verantwoording over alle andere kraanmachinisten. Offshore werk maakt het mogelijk, als je je inzet en er kompleet voor gaat.Let wel op de gevolgen van je eigen handelen en wees verantwoordelijk. Bijvoorbeeld: Je wordt met regelmaat gecontroleerd op drugsgebruik, drankmisbruik, crimineel verleden, gezondheid en arbeidsverleden. Verziek je het één keer, dan kan je hele carrière over zijn! Lieg niet, luister naar je superieuren, leer, ervaar en klim hogerop, dat is de enige weg naar offshore succes!

Afhankelijk van de locatie waar je werkt is het

  • Niet te heet, niet te koud, met een lekker briesje en een wolkendek boven je hoofd
  • Dagen lang heter als de hel en geen zuchtje wind
  • 24x7 regen, ijskoude temperaturen en flinke windstoten
En dat betreft alleen nog maar het weer...!!!

Qua leeftijden loopt er van alles op het Rig, alles van 20 tot 60 jaar oud zul je meemaken onder de arbeiders. Jonge arbeiders kunnen makkelijk superieur zijn, terwijl de oude rot in het vak werkt als Derrickhand. Je merkt snel genoeg welke functie je bevalt en bij je past. En je leeftijd is afhankelijk van hoe oud jij je voelt.

Bijna elke baan op een Offshore Booreiland is zwaar lichamelijk werk. Minimaal werk je 12 uur per dag, in regen en zonneschijn voor een minimum van 7 dagen achter elkaar. Jou leeftijd en conditie verteld je wel of je dit aankunt of niet.

[+] Lees verder op pagina: Offshore Werken

heliplatformOffshore-Recruiter.co.uk: Alleen als je echt Offshore aan het Werk wilt!